steefvandommele.reismee.nl

Mendoza

En weer een week voorbij.. wat mij deze week brengt opmijn 5de week in Argentinie. Ofwel ik ben alweer op de helft van mijn reis! Afgelopen weekend ben ik met 4 meiden van project naar Mendoza geweest. Wederom een busrit van 10 uur die ons daarna toe bracht.

Zaterdagochtend aangekomen hebben we de stad verkend, bezoek gebracht aan een museum en nog wat paar uur slaap gepakt om s`avons uit eten te gaan. Voor zondag hadden we een rafting en paardrijtocht op de planning.

Zondag aangekomen op plaats van bestemming, begonnen we met de paardrijtocht. Een echte gaucho, hij zei niks en een knik met zijn hoofdwas genoeg om onsduidelijk te makenwat er verwacht werd. Later werd wel duidelijk waar deze stilte vandaan kwam.. de tocht ging dwars door de bergen, door water, helemaal in stilte.. alleen wij op de paarden en de bergen om ons heen. Dan heb je geen woorden nodig. Een geweldige ervaring!

Daarna moesten we nog gaan raften.. Op het moment dat ik een wetsuit,lijfvest en helm opmoest had ik natuurlijk al kunnen weten dat dit geen rondje op de Roosendaalse Vliet werd ( bij wijze van dan he..) Nee nee wij werden vervoerd naar Rio de Mendoza om ons daar is even flink uit te leven. Na een introductie, die mij niet echt gerustelde, mochten we het water op. Ook dit was weer een super avontuur op zich! ( van het raft avontuur heb ik helaas geen foto`s.. was beetje te druk met andere dingen..)

De dag erna gigantische spierpijn, maar die besloten we eruit te fietsen =) Met de bus gingen we richting Maipu, een plaats buiten het centrum van Mendoza. Om daar te beginnen aan onze wijntour. Bij de eerste bodega kregen we een rondleiding en werd verteldover het hele proces . Daarna 2 glaasjes wijn om te proeven, primaa. Op naar wijnhuis 2. Behoorlijk stuk fietsen en het zag eruit dat we een drukke rotonde moesten oversteken. Na wat getwijfel heen en weer, wel of niet fietsen.. besloten we er gewoon voor te gaan. Weer een stuk op weg, kwam er een politieman naast mij rijden, het leek me nu maar het beste mij gewoon van de domme te houden en te zeggen, `No hablo Espanol`en daarna wijzend naar Flo, maar zij wel ;) Eigenlijk had ik natuurlijk kunnen weten dat hij het beste met ons voorhad, het was tenslotte een politieman, die vertrouw je.. hij vroeg ons dan ook waar we heen wilde gaan. Nadat we een wijnhuis hadden aangewezen, waarvan we zeker wisten dat die nog op onze route moest liggen, zeihij; Prima, ik rijd met jullie mee. Onder politiebegeleiding gingen we naar het volgende wijnhuis. Je krijgt het zo gek niet verzonnen. Beetje jammer dat het wijnhuis dicht bleek te zijn bij aankomst..

Surprised
maar verderop in de straat zagen we er nog wel 1.. daar aangekomen, bleek het een klein familie bedrijf te zijn die nog nooit bezoekers had ontvangen. Toch stonden ze er voor open om ons een rondleiding te geven. Hij liet ons helemaal zien hoe het in zijn werk gaat en dat hun het meeste werk echt nog met de hand doen in plaats van met machines. Ook hier sloten we het af met een glaswijn, die eigenlijk nog6 maanden moest blijven liggen, maar hij wilde ons niet laten gaan zonder te proeven! Topper!

Toeval of niet, op de terug weg kwamen we onze vriend van de politie weer tegen en hij bracht ons wederom weer naar het volgende wijnhuis. Flo had helaas pech met haar fiets, want de ketting viel er tot 3 toe af. Toen zelfs de politieman dat wel welletjes vond, heeft hij de organisatie gebeld en om een nieuwe fiets gevraagd. Deze werd netjes afgeleverd en daarna vertrok ook hij. Helaas verloren we hier wat tijd mee waardoor ook wij richting huis moesten. Tenslotte moesten ook wij s`avonds weer terug naar Cordoba.

Het was wederomeen weekend om niet te vergeten =) De aankomende 2 weken genieten we weer van wat langere weekenden i.v.m Argentijnse feestdagen. Besloten is wel om in of rond Cordoba te blijven, want ook hier is nog genoeg te zien.

Voor nu moet ik het weer afronden, want ik ga zo ricting project om te werken! Daarover de volgende keer meer,anders zouden jullie nog gaan denken dat het hier 2,5 maand vakantie is ;)

¡Un abrazo!

Astrid

Lieve Steef,

Wat is het toch leuk om al je spannende verhalen te lezen. Ook pa en ma volgen je zo in Argentinie. Mijn kleine nichtje in dat grote land. Ik ben supertrots op je en eigenlijk ook wel een beetje jaloers. Met veel plezier wacht ik op je volgende verhalen. Heel veel plezier nog en geniet van dit supergaaf avontuur.

Liefs Astrid en de mannen

Tess

Lieve Steef! Wat een fantastisch verhaal om te lezen zeg, en jij met die fietsen =)!! Hahha niet normaal! Maar geniet er nog van, want zoals je zelf al zegt de tijd vliegt!! Hele dikke kus voor jou lieverd!

Claartje

Hoi Stephanie,

wat fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Wat heb je een leuk weekend achter de rug zeg! Veel succes op je het project deze week.

Groetjes, Claartje (Projects Abroad)

Kelleke

Ha mopje! Super verhaal! Leuk om te lezen hoe je het daar hebt! Geniet ervan! Kus

miranda

HELEMAAL SUPER WAT JIJ MEEMAAKT! NATUURLIJK NIET DAT JOU LEVENTJE SAAI WAS..... MAAR DIT IS HEEL BIJZONDER. HIER GAAT HET GOED. IK HEB FRITS BELOOFT DAT JIJ WAT ZON MEE HIERHEEN ZOU NEMEN. HIER IS HET ECHT ZO KOUD
IK WEET NIET OF JIJ WIL LOOMAN NOG KAN ZIEN... HEB JIJ ANDERS EEN ADRES?

gENIET ER NOG VAN DE TIJ D VLIEGT. DIKKE KUS

tonny morssinkhof

Dit noem ik nog eens een echte "werkvakantie"!!!
Trouwens wat hebben jullie die agent beloofd????
groetjes

Tonny

ma

Hoi Stephanie, wat een super leuk verslag.
Geniet ervan want de weken vliegen voorbij.
Oma en wij hebben je kaart ontvangen.