steefvandommele.reismee.nl

Argentina

Lieve familie & vrienden,

Alweer 2 weken ben ik in Argentinie.. en iedere dag ontvang ik van jullie leuke mailtjes en berichtjes over hoe het met me gaat en met de vraag hoe meleventje er hier uitziet. Vandaar het idee om toch een blog bij te houden zodat ik jullie wat meer kan vertellenover het leven hier dan dat ik in een mail kan doen.

Toch nog even een korte terugblik na 2 weken geleden.. bepakt en bezakt ging ik richtingSchiphol om daar nogafscheidte nemen van me ouders, Lins &Ruud, Oma enTessa.. om vervolgenstoch echt aan mijn avontuur tebeginnen!

Afscheid nemen is nu eenmaal niet leuk, dus dat was ook niet het leukste gedeelte van die dag. Eenmaal door de douane en na een diepe zucht ging ik ervoor. Op naar de starbucks omte beginnen met een thee en een muffin en zo richting me gate te lopen. Waar ik al jaren lichtelijk gestresst het vliegtuig instap, was ik nu verbazingwekkend rustig. Op naar de eerstevlucht die me richting Madrid bracht, daaraan gekomenvloog ik door naarSantiago in Chillie en vanuit daar had ik me laatstevlucht naar Cordoba!Wat er op neer komt dat ik na ongeveer 30 uur reizen uitgeteld,maar blij aankwam in Argentinie. Daar voorde laatste keer door de douane en bij de uitgang stond een medewerker vanProjects Abroad op me te wachten. Met een knuffel en een kus werd ik verwelkomd.Op naar me gastgezin!Waar mij al een even warm welkom werd gegeven.
Na een rondleiding doorhet huis en de kennismaking met me huisgenoten (3 meiden en 1 jongen..diewaarschijnlijk nog vaak in meverhalen gaan voorkomen=)) kon ikgelijk aan tafel ommee te eten.
Moe van de reis ende eerste indrukken, ben ik optijd mijn bed ingegaan.

Ondertussen ben ik alweer 2 weken in Argentinie en kan ik niet anders zeggen dan dat ik het hier méér dan naar me zin heb.Mijn huisgenootjes hebben me super opgevangen, de tweede dag werd me gevraagd of ik zin had om mee te gaan naar Buenos Aires in het paasweekend, natuurlijk! En de dagen daarna werd er weer een weekendje Mendoza gepland met de meiden van Equine Therapy. Daarnaast is onze huismoeder ontzettend lief en zorgzaam ..

Maar om een indruk te geven hoe me dagen er over het algemeen uitzien;

Ik volg 3x in de week Spaanse les ( die ik hard nodig heb :)) daarnaast ga ik 2x in de week zwemmen, omdat ik eral snel achterkwam, dat we vooral heel veel lekker eten, drinken en weinig bewegen.. ;) ennnn mijn eerste salsa is een feit. S`middags om 2 uur gaan we met de bus naar het project tot ongeveer 7 uur en dan pakken we de bus terug. De eerste week op he project was wennen, we hebben een ontzettend leuke groep meiden om mee te werken alleen waren we met iets te veel waardoor er eigenlijk een soort van te weinig werk was. Ondertussen zijn er al weer wat vrijwillegersvertrokken en hebben we daardoor wat meer werk. Iedere dag komen er kinderen naar het project toe die wij begeleiden bij het paardrijden. Sommige kunnen zelfstandig rijden en geven we les en met andere kinderen doen we specifiek oefeningen en begeleiden we hun. Ik heb al wel wat foto`s en ik zal er later nog meer plaatsen.

Nog even een korte uitleg over de andere foto`s.. Vorige week zaterdag ben ik naar een zogenaamde ´dirty day´geweest van Projects Abroad. Zij steunen bepaalde projecten en ik 1x in de maand kun je daarnaar toe om een bijdrage te leveren aan het project. Vorige week was dat een project om een schooltje te bouwen voor kinderen. Deze school werd helemaal gemaakt van natuurlijke materialen. Het was geweldig om te doen! Zelf het ´cement´maken, van zand,strooi en een muur bouwen van bamboe.. we hebben het allemaal gedaan! Week in week uit werken de mensen daar om steeds weer een klaslokaaltje bij te kunnen bouwen. Ondertussen stonderen er al 3 en daarmee zijn ze in totaal 9 jaar bezig geweest. Het was dan ook super dat wij hier een bijdrage aan konden leveren.

Hopelijk heb ik jullie een beetje een indruk kunnen geven hoe het hier aan toe gaat en hoe mijn dagen eruit zien. Al is het moeilijk om 2 weken te vertellen in 1 verhaal ;) Ik hoop dat jullie mij van die leuke berichtjes blijven sturen, want het blijft leuk om alle berichjes vanuit Nederland te lezen. Mijn volgende verhaal zal zijn naar BA =)

Liefs, Stephanie x.

Stephanie

Helaas kan ik er geen foto´s bijplaatsen, want de batterij van me fototoestel is leeg.. deze komen dus de volgende x! Er staan er al wel een paar op facebook.

Nikki en Tom

Hoi steef, klinkt inderdaad geweldig! Blij te horen dat je het zo naar je zin hebt! Echt knap van je!!
Geniet er van en blijf vooral schrijven erg leuk om allemaal te weten:)
Liefs xxxx nik en tom

Nicky

Heeey steefie!
Ik ben zo blij dat je het zo leuk hebt. Geniet er maar lekker van.
Wel jammer dat je m'n verjaardag moet missen ;), met de befaamde gourmet!
Mis je wel hoor
xx

Kellebel

Hey vriendinnetje!!! Super leuk om te lezen hoe je het daar hebt en waar je, je mee bezig houd! Ben benieuwd naar alle verhalen die nog volgen!!! Dikke kus

mama

Hoi steef, kijk elke keer uit naar een berichtje van jou en vind het super leuk om dit blog te lezen.
Blijf zo schrijven en we zijn helemaal op de hoogte.

Liefs ma.

Frederique

Steef held,

Super om te horen dat het goed gaat!!
Had ook niet ander verwacht;)! Schrijf nog maar een paar leuke verhalen voor je het weer ben je weer in Nederland!

Xxx

Esther

Lieve Steef, blij te horen dat je het zo naar je zin hebt. Vind het heel leuk om te lezen wat je allemaal doet en meemaakt. Geniet van alles daar en veel succes! Ik kijk uit naar je volgende verhaal!
Dikke knuffel

Charlotte

Hey lieverd, wat een kanjer ben je toch! Fijn dat je het zo naar je zin hebt en blijf ervan genieten! Echt fantastisch om je verhaal te lezen en ben al benieuwd naar de volgende! Dikke knuffel en kus!

Linsey

Steeffie, wat een leuk verhaal!!! Schrijf maar weer snel een verhaal en dit is natuurlijk ook handig voor oma:-)
xx

oma

hoi steef, ben nu[zondag] bij je thuis en vond het erg leuk om je belevenissen te lezen.
Dinsdag als je om 5 uur skypt ben ik er ook.

Groetjes oma xxx

louise van den akker

Hoi Steef, je moeder heeft deze blog naar ons doorgestuurd. Leuk dat het goed met je gaat en zo te lezen is het daar super. Ik hoef niet te zeggen maak er iets leuks van want je maakt daar een geweldige/onvergetelijke tijd door.
groetjes frans, louise en nout

miranda vd paarden

Hee Steeffie,
Wat spannend en wat druk voor jou hihi.... Heel leuk om jou zo te volgen met ballen in mijn buik lees ik je verhaal. Helemaal top. Geniet ervan. Hier gaat alles op rolletjes, Frits doet het heel goed. Een dingetje die jongen?????? Je weet ons pa komt je halen.

Heel veel xjes van ons

Lieke

Heel leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt in Argentinië! Ook gaaf dat je gelijk mee kon doen met een dirty day. En kom je er al een beetje uit met je Spaans?
Lieke (Projects Abroad Nederland)

Tessa Mol

Super leuk om te lezen & super trots op jou =)
Hele dikke knuffel!

Tonny&Gerda Morssinkhof

Hay Steef, "kleine meisjes worden groot" Toppie dat je dit hebt ondernomen---de wereld is groter dan Roosendaal !!!! Ga je hier nu ook met de gauchos naar de pampas omsteaks te eten en s"avonds bij kampvuur de tango te dansen HA-HA!!
Groetjes uit een koud Delden.

Ome Cees

Steefje , als ik alles zo eens lees word ik een beetje angstig dat je straks niet meer naar Nederland wil , zo super heb je het daar . Alle gekheid op een stokje , geniet ervan met volle teugen en dat pak niemand jou nog af .
Nog veel mooie en leuke dingen toegewenst . Ome Cees .

Sanne Voet

Hee Steef,
Blij om te lezen dat je het zo naar je zin heb. Hoorde het ook al van Lins :) Misschien kun je ons ook wel wat salsa lessen geven ;) Al wat woorden kunnen wisselen met de italiaan :P
Succes en geniet ze.
Liefs Sanne

Michelle

Steef!
Wat een super leuk verhaal!
En wat ontzettend gaaf wat je daar allemaal doet!

Geniet er nog lekker van!

dikke kus Michelle

Petra en Ludo

hoi Steef,

Wij hadden niet verwacht dat jij zo'n heldin zou zijn, zover weg van huis.
maar aan je verhaal is te merken dat je het goed naar je zin hebt, toppie dat je dit doet.
geniet van iedere dag daar in het verre zuiden.
Lieve groetjes